Dziś z honorami pełnię tu wartę
Dla Ciebie, Jerzy,
Rozmyślam, cóż nasze życie jest warte
Na Twoim miejscu szesnaście róż leży.
Zmartwiały wrażeniem w żałobnym nastroju
pogrążon smutkiem, dręczony pytaniem
Nie ma Cię z nami. Czyś spoczął w pokoju?
Gdzie jesteś teraz ? Gdzie uleciałeś ?
Jam sąsiad z ławy pamięci Twej wierny
modlitwę szepczę z pełnym ufaniem
że łaskaw będzie Ci Miłosierny
gdy oko w oko przed Nim staniesz.
11 października 1990 r. Zmarł nagle poseł Jerzy Nowakowski
- mój sąsiad z ławy poselskiej.
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
1303 Czytań ·
|