Myślicie - "prostaka
To myśl byle jaka"?
Więc ja głupek zmienię
To wasze myślenie
Bo prosto ja kroczę
I z drogi nie zboczę
Jeśli ktoś podskoczy
Otworzę mu oczy
Może i obrażę
Lecz prawdę pokażę
Lub sam najwyżej
Będę troszkę niżej
Lecz to się okaże
Przyszłość nam pokaże
Kto tu z nas trwał w błędzie
Kto ceniony będzie
Kto kreślił witraże
Kto złudne miraże
I kto bliższy prawdy
A kto mroku zawdy -
Ta myśl sobie taka
To moja - prostaka
Więc się mnie nie bójcie
I wiersz skrytykujcie.
Dodane przez Arksi
dnia 13.09.2008 18:38 ˇ
8 Komentarzy ·
807 Czytań ·
|