ci którzy w wygodnych fotelach
wysiadają z ciała wierzą
że tylko bez balastu - na gapę przeznaczenia
można dotrzeć do miejsca
gdzie kończy się konieczność noszenia wstydu
bardziej nadzy niż kiedykolwiek
bez przyciągania wzroku
przemykają na kolejny istnienia etap
na którym jak wodę w plastikowym kubku
podawane im jest orzeźwiające namaszczenie
jeszcze kawał wieczności przed nimi
więc dobrze nic nie czuć prócz ciekawości
a jej oraz wiary i drogi starczy
nastroszeni łez rosą
pozostawionych daleko w tle
urywają po sobie ślad
choć i wtedy odnajdują szlak do mety
czasem na trasie grozi że będzie padać
ale na mecie uchodzi na sucho
Dodane przez ukwiał
dnia 31.08.2008 13:33 ˇ
10 Komentarzy ·
783 Czytań ·
|