Jeśli naprawdę mnie kochałeś,
pozostanę w tobie na zawsze.
Możesz mieć kobiet bez liku-
ładniejszych, mądrzejszych, ciekawszych,
ale to ja powojem twe serce otuliłam:
jestem, będę, byłam.
W ustach zostanę słodkim agrestem:
będę,byłam, jestem.
Do myśli dosypałam pachnącą lawędę:
byłam,jestem,będę.
***
W liściach
wiatr wije gniazdo
smutnym pisklętom.
Odejdę jak przyszłam,
w kilku słowach
atramentu,
który kapie jak płatki róży
obok.
Dodane przez olwina
dnia 30.08.2008 19:29 ˇ
15 Komentarzy ·
867 Czytań ·
|