bujne czupryny przekwitły
ale na kasztany przyjdzie dopiero moment
na doczekanie
jest jeszcze chwila w zapasie
(strach urośnie na czas)
damy jednak radę zajrzeć w głąb jeszcze
i wypaczyć na zewnątrz
wylinieć z tego co maskuje
upatrzyć eteryczne pozycje
a ciało - nieświadomy świadek
zdobywania blizn - odznak
jak harcerz
a harcerz to już prawie rycerz
prawie bez wstydu zastygnie w walce
poczuj ciężar tworzenia na oczach
widzisz księżyc? - jakby się zaciął
czy to już my zdążyliśmy się zagapić?
Dodane przez ukwiał
dnia 17.08.2008 07:21 ˇ
10 Komentarzy ·
820 Czytań ·
|