Zgubiłem się i odnalazłem,
Długą przeszedłem drogę
Czy ci o tym opowiem?
Dzisiaj nie mogę.
Przepadłem i znowu jestem,
Choć już nie całkiem taki,
Bo inne też powracają
Wędrowne ptaki
Odszedłem a teraz wracam,
Zagrałem pustą kartą,
Być może czas był nie taki
I grać też nie było warto
A może tylko po prostu
Jak często w życiu bywa
Karty ktoś pozaznaczał
Lub dama była fałszywa
Co było, to już było,
A co ma być, to będzie,
Tam, tu, czy gdzie indziej,
Wszędzie
Ale ja tu już zostanę,
Przeszedłem długą drogę,
Kiedyś ci o tym opowiem
Dzisiaj nie mogę.
Dodane przez leszek kulig
dnia 03.08.2008 17:34 ˇ
2 Komentarzy ·
885 Czytań ·
|