"Z samym sobą nie mam nic wspólnego."
__Franz Kafka__
oto mój niepokój, na przestrzeni którego
chłonąłem każde znaczenie słów soul
asylum. i niech ci się nawet nie śni,
że mógłbym zapytać: kawa, herbata,
a może coś z barku? czuję się
niewychowany (czytaj: widoczny)
imię/nazwisko już znasz, i pewnie więcej
to tobie mówi, niż mi. najwidoczniej
gdzieś się tutaj zagubiłem, jakby błękit
o tej porze był bardziej zwodliwy. nie to
niebo i nie ten pokój. możliwe, że lęk
się we mnie zakorzenił. chciałbym się
stąd wyrwać, a przynajmniej być nieco dalej;
jakby urażony miejscem własnych narodzin.
Dodane przez Franko
dnia 07.07.2008 11:56 ˇ
3 Komentarzy ·
763 Czytań ·
|