Jest magia dotyku
czyjegoś ciała
Jak się dotyka
Wielkiego Muru
lub wskazując gwiazdę
dosięga niemożliwości
Kiedy teraźniejszość
milczy sama do siebie
jakby prócz niej
niczego nie było
Jest magia dotyku
czyjegoś ciała
Kiedy się jest
na czyjejś skórze
jak słońce deszcz
jak powietrze
Kiedy się nie przybywa
lecz od drugiego serca
drugą krwią podpływa
pod powierzchnię
Jest magia dotyku
czyjegoś ciała
Między skórą a skórą
wewnątrz i wokół w słoności
potu i krwi przeczuwamy
Ocean Spokojny
8 sierpnia 1995 r.
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
745 Czytań ·
|