- to malarz zagubiony w cieniu
żyje na antresoli. jest jak niepamięć,
która puszcza krople za kroplą. dociera
do niego tylko pajęczyna ujęta w
zimną klatkę odbiorników telewizyjnych. patrzy,
ale niczego nie widzi. spustoszenia sięgają głębiej,
głębiej niż solitaire na płótnie, niż dźwięki
zamknięte w białym, ostrym świetle. - przecież zostaje
z Louis i dziećmi. wyzdrowieje na antresoli
--------------------------------------------------
antresola - półpiętro, górna kondygnacja w wysokim pomieszczeniu
solitaire - samotny (fr.)
Dodane przez creo
dnia 12.06.2008 13:10 ˇ
5 Komentarzy ·
10870 Czytań ·
|