skończyliśmy analizować
kolejny wiersz
pod względem
estetycznym
etycznym
treściowym
składniowo-strukturalnym
metrycznym
czy pod względem
czasu powstania
[informacje o tych terminach znajdziesz w książce z języka polskiego, słowniki itp.
a tak poza tym
ZNAJDŹ JE SOBIE SAM]
I zabieramy się za analizę tego wiersza -
tak szczerze mówiąc:
- gdzie on jest?
- gdzie są jego słowa?
*brak budowy
*brak rymów
*brak sylabiczności
i potrzebnych wiadomości by powstał wiersz
nawet nie potrafisz
napisać parę słów
i złożyć je w logiczną całość
- I co miałem rację?, że wiersza nie ma!
- Nie!
- Dlaczego?
- Bo to co przed chwilą przeczytałeś
TO JEST MÓJ WIERSZ
24 MAJ 2008 ROK
Człuchów, własny kąt
Dodane przez poezja
dnia 27.05.2008 13:33 ˇ
8 Komentarzy ·
655 Czytań ·
|