Autor |
RE: Mgnienie wydała tomik :) |
mgnienie
Użytkownik
Data rejestracji: 10.10.13 |
Dodane dnia 29.04.2019 19:42 |
|
|
O! bardzo dziękuję za tyle uwagi. To również moje ulubione frazy, ciekawie zestawione:)
Dziękuję Wszystkim za czytanie, opinie, i jakże cenny dla mnie ślad:))) |
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Miejscowość: Wieliczka
Data rejestracji: 01.06.11 |
Dodane dnia 29.04.2019 17:58 |
|
|
Uiściłam się :)))
http://www.poezja-polska.pl/fusion/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=2036
:)))
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana) |
|
Autor |
otulona
Użytkownik
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 20.04.2019 17:01 |
|
|
Jeszcze raz gratuluję, bardzo dobry debiut, ważny dla autorki. Nostalgiczna podróż w przeszłość,
poznajemy bliskie osoby i rzeczy. Pozdrawiam serdeczni i życzę dobrych Świąt Wielkanocnych. |
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Dodane dnia 16.04.2019 21:40 |
|
|
mgnienie napisał/a:
Bardzo serdecznie dziękuję :))) ze wzruszenia brak mi słów..., dziękuję za życzliwość, za komentarze, dużo nauczyłam się na tym portalu :)
A teraz wypada mi się zebrać :-) W "kupę" i coś - po mojemu - nagryzdać :-) Zgodnie z obietnicą :-)))
Serdecznie :)))
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana) |
|
Autor |
mgnienie
Użytkownik
Dodane dnia 15.04.2019 20:07 |
|
|
Bardzo serdecznie dziękuję :))) ze wzruszenia brak mi słów..., dziękuję za życzliwość, za komentarze, dużo nauczyłam się na tym portalu :)
Edytowane przez mgnienie dnia 15.04.2019 20:20 |
|
Autor |
aleksanderulissestor
Użytkownik
Miejscowość: natura
Data rejestracji: 23.01.12 |
Dodane dnia 15.04.2019 18:10 |
|
|
-:)))
szczerość autentyzm to główne zalety liryków wiesławy wad nie widzę i bardzo dobrze bo pewnie nie odpuściłbym a potem źle się z tym czuł
forma zwięzła przemyślane skróty myślowe wiersze jednolite jasne zrozumiałe a takie wiersze są zawsze ponadczasowe nie zestarzeją się tak jak nie zmienia się nasz sposób przeżywania
wszystko to powoduje że sami widzimy się w roli podmiotu a wiersze przywołują kolejne odsłony zdarzeń których być może do końca nie pamiętamy ale pamiętamy uczucia z tych chwil zawody chwile smutku szczęścia pot i łzy czasami krew
wiersze o życiu ale nie takim z azja ekspres ale zwyczajnym życiu którego już nie ma i nie wiadomo czy dobrze
gratuluje mgnienie i pozdrawiam -:))))))))
autor |
|
Autor |
RokGemino
Użytkownik
Data rejestracji: 20.07.11 |
Dodane dnia 15.04.2019 15:43 |
|
|
gratuluję!! |
|
Autor |
Robert Furs
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 16.04.07 |
Dodane dnia 15.04.2019 13:03 |
|
|
gratuluję :))) męska decyzja, |
|
Autor |
silva
Użytkownik
Miejscowość: Ostrołęka
Data rejestracji: 20.09.13 |
Dodane dnia 13.04.2019 12:32 |
|
|
Tomik jest wspaniały, miejscami smutny, nostalgiczny. Zdjęcia niemal metafizyczne, adekwatne do słów Wiesi, niosących prawdziwe i metaforyczne światło. Otrzymałam go 2 dni temu, ale miałam spotkanie w Multimedialnym Centrum Natura na temat liberatury, więc przeczytałam dopiero wczoraj. Wróciłam bardzo zmęczona i zatopiłam się w lekturze. Hej ptaki/ drobię radość - nasyciłam się nią, choć żaden ze mnie ptak, nielot prawdziwy... Przecudnie umie Wiesia pisać o lampach naftowych, o oknach zapraszających słońce, o ikonach i stołach. Mówi na pozór prostym językiem, a studnia wartości się otwiera, tych wyniesionych ze wspaniałego domu. (Zacytowałam siebie z maila do Wiesi) Jeszcze raz gratuluję. |
|
Autor |
RE: :)) mgnienia mgnienia |
Ola Cichy
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 21.01.09 |
Dodane dnia 13.04.2019 11:26 |
|
|
Tomik wyjątkowy i cały "Wiesiowy".
Słowa wyważone i pełne ciepła otwierają światy rodzinnej przeszłości dla czytelnika, który pochyli się nad trawy, osty, poczuje wiew od pól. Stanie przy starej studni, przed otwartymi drzwiami...
Upleciony jest misternie.
Dziękuję za przyjemność czytania.
Serdeczności ślę.
Ola.
Edytowane przez Ola Cichy dnia 13.04.2019 11:28 |
|
Autor |
mgnienie
Użytkownik
Dodane dnia 13.04.2019 11:12 |
|
|
Dziękuję za poświęconą uwagę. Długo "dojrzewałam" do tej decyzji. Bez wsparcia życzliwych osób pewnie nie odważyłabym się na druk. Co jeszcze mogę dodać - mała książka a cieszy.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich :))) |
|
Autor |
Mgnienie wydała tomik :) |
abirecka
Użytkownik
Dodane dnia 12.04.2019 22:28 |
|
|
http://www.poezja-polska.pl/fusion/readarticle.php?article_id=50083
na razie uwiecznił adaszewski (zob. wyżej), warto wszak wrócić do lektury, a później podzielić się wrażeniami, co niniejszym solennie obiecuję :)))
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana)
Edytowane przez moderator4 dnia 13.04.2019 02:59 |
|