Autor |
RE: czy ktos ma info. wzgledem KONKURSU BIEREZINA |
Madoo
Użytkownik
Miejscowość: daleko
Data rejestracji: 03.03.09 |
Dodane dnia 28.09.2010 14:24 |
|
|
Kasiu, np. jesli ja chce wyslac stad, to musze miec adres zwrotny, oczywiscie, bez prawdziwego imienia i nazwiska (wiadomo anonimowosc wskazana), ale takie prawo (adres musi byc), jesli chodzi o email- to masz racje, trzeba zalozyc bez danych osobistych :)
ech, troche za duzo kombinowania, a jak ja tego nie lubie :)))
We are all something, but none of us are everything.
Blaise Pascal
Edytowane przez Madoo dnia 28.09.2010 15:36 |
|
Autor |
lulabajka
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 15.09.09 |
Dodane dnia 28.09.2010 14:09 |
|
|
Kasiu, nie wiem, czy to nie była uczciwsza uczciwość - to się okaże :)
Wierszofilu, dokłądnie - trudno w szufladzie ukrywać materiał na tomik :)
Dziwne te zwyczaje.przymierzałam się nieśmiało do wysłania swoich wierszy tu i tam, ale jakoś nie czuję tematu. taki tomik ma jakieś wsparcie marketingowe? w jaki sposób jest wydawany, czy tylko drukowany? co z dystrybucją? |
|
Autor |
Katarzyna Zając - ulotna
Użytkownik
Miejscowość: Ozimek
Data rejestracji: 12.08.08 |
Dodane dnia 28.09.2010 11:57 |
|
|
Tak, lulka koperta nie musi mieć nadawcy, ja nie wpisuję nigdy danych nadawcy, gdy ślę wiersze konkurs... ryzyko takie, że jeśli coś pójdzie nie tak, to list do mnie nigdy nie wróci i nie dowiem się, co się z nim złego stało...
co do mejli... mało kto w dzisiejszych czasach ma tylko jeden adres poczty elektronicznej, ja sama mam kilka. własne sumienie musi podpowiedzieć w jaki sposób to zrobić, by czuć że się postąpiło uczciwie i zachowało anonimowość...
zresztą co do konkursów na tomik - ostatnio w Karpowiczu projekty tomików należało podpisać własnym imieniem i nazwiskiem i to była pewna nowość... |
|
Autor |
Rafał Gawin
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 28.09.2010 11:41 |
|
|
lulabajka,
koperta nie musi mieć nadawcy - nadawcę masz obowiązek wpisać, gdy wysyłasz list polecony.
Co do anonimowości - to konkurs na projekt książki, w którym nie ma ograniczeń co do poszczególnych wierszy (zresztą - jak najbardziej słusznie i logicznie), a więc w zestawach konkursowych trafiają się wiersze nagradzane, publikowane i prezentowane publicznie. Oczywistym wydaje mi się fakt, że w takiej sytuacji o całkowitej anonimowości nie może być mowy.
Inna sprawa - ten sam projekt książki można przesyłać rokrocznie, a więc już sam tytuł może "zdradzać" autora. |
|
Autor |
lulabajka
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 15.09.09 |
Dodane dnia 28.09.2010 10:14 |
|
|
to samo pomyślałam, jak tu mówić o anonimowości i po co godła, jak i tak koperta musi mieć nadawcę a konto też nie takie znów nieznane. ? |
|
Autor |
RE: czy ktos ma info. wzgledem KONKURSU BEREZINA |
Madoo
Użytkownik
Dodane dnia 27.09.2010 22:19 |
|
|
Wierszofil, thx :0
a co do nazwiska , to rzeczywiscie pisze sie Bierezin :)
dzieki ;)
Blaise Pascal
Edytowane przez Madoo dnia 27.09.2010 22:20 |
|
Autor |
RE: czy ktos ma info. wzgledem KONKURSU BEREZINA |
Rafał Gawin
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 27.09.2010 21:39 |
|
|
Madoo,
wystarczy po prostu wysłać mejl z zestawem konkursowym, z takiego adresu e-mail, z jakiego sobie życzysz.
Inna, ważniejsza sprawa - to jest konkurs im. Jacka Bierezina.
Pozdrawiam. |
|
Autor |
czy ktos ma info. wzgledem KONKURSU BIEREZINA |
Madoo
Użytkownik
Dodane dnia 27.09.2010 18:16 |
|
|
mam pytanie, w rubryce Aktualnosci, jest notatka o konkursie Bierezina i w pt. # 5 jest takie info:
5. Organizatorzy proszą dodatkowo o równoległe przesłanie propozycji konkursowej pocztą elektroniczną na adres bierezin@tlen.pl w postaci jednego zwartego pliku formatu doc lub rtf (z dopiskiem w temacie: "konkurs Bierezina").
-no dobra, to znaczy, ze trzeba zakladac nowe fikcyjne konto emailowe z nazwa godla?, aby nie zostac zdyskwalifikowanym?
moze ktos cos wiecej wie na tem temat?
Blaise Pascal
Edytowane przez Madoo dnia 27.09.2010 22:20 |
|