a bólem
rodzę
kolejne litery słowa zdania
by powstała jakaś całość
która nada sens wszystkiemu
każdej chwili samotnej
przyglądam się z utęsknieniem
aż powstanie owoc moich pragnień
zakwitły między palcami
to przychodzi nagle
czasem w środku nocy
przerywa sen
z drżeniem każe zatopić się w sobie
a później kiełkuje we mnie
rośnie
i z bólem na nowo przychodzi na świat
(...)
otoczę je miękką bielą
w kratkę
ukołyszę w mych ramionach
pokocham
i zabiję
przecież to tylko...
Dodane przez julka
dnia 17.04.2008 19:55 ˇ
5 Komentarzy ·
588 Czytań ·
|