Kobieta zdradzona
trochę prostytutka
trochę gejsza
lepka jak mucha
straciła na wzroście
i w swoich oczach
przybiera na wadze
wyrzuca zdjęcie
z portfela i pamięć
karty sim i komputera
nie kocha już jego
nienarodznych dzieci
wstydzi się słów
szykanuje ją milczenie
nie zrozumie bezmiłości
myśli może mi wybaczy
że mnie zdradził
pęcznieje w niej piąta
nad ranem i spada
bo jest cięższa i je
trochę czerstwą kajzerkę
i kawę bez mleka
nie każcie jej wychodzić
w sklepie każdy odkryje
i przyjdzie zapłacić
za wszystkie modlitwy
by jego ciało nie wystygło
nigdy a przynajmniej
nie przed nią samą
Dodane przez kalanchoe
dnia 21.03.2008 05:04 ˇ
10 Komentarzy ·
706 Czytań ·
|