''Mdłości''
Coś nie daje mi spokoju, odkąd znalazłem u siebie pierwszy siwy włos;
pojawiły się problemy ze snem, więcej przez to palę, także mostów za sobą
przez zawiesinę nocy wyczuwam dolną wargę
stała się słodka od przygryzania i łatwiej mnie teraz będzie wytropić przedmiotom
chyba zrobię rozsądnie, jeśli zaszyję się gdzieś na jakiś czas, zniknę
aż wszystko ucichnie do rozmiarów powiek i będę mógł mówić już tylko do siebie
choć wówczas przeważnie źle dobieram słowa
jest zresztą odpowiednie miejsce
w którym można sobie przyswoić zaduch bretońskiej mieściny
posłuchać jazzu z szafy grającej czy zdemaskować prawdziwy wiek kelnerki
cytując Proust'a
jest, jeśli wszystko dobrze obliczyłaś i pamiętasz, że wolę delikatny półmrok
Dodane przez patron
dnia 09.02.2008 17:43 ˇ
7 Komentarzy ·
785 Czytań ·
|