anioł stróż nad moim łóżkiem
nie umie ruszać skrzydłami
bo tak jak ja jest drewniany
przy życiu trzyma go tylko
gwóźdź wbity w ścianę na
którym wisi uwiązany za głowę
rozpościera wokół szczęście
jak swoje skrzydła i patrzy jak
zasypiam codziennie wieczorem
robi mi rachunek sumienia
z kończącego się dnia
i czasem daje zasnąć spokojnie
lecz gdy sumienie mi spać nie
pozwala anioł stróż w mej głowie
burzę z wyrzutami wznieca
to tylko niepotrzebna nikomu
drewniana figurka a jednak boję
się by nie spadł i gwóźdź często
poprawiam pokornie
Dodane przez Antoni Abcellak
dnia 20.01.2008 16:12 ˇ
2 Komentarzy ·
614 Czytań ·
|