mam nowe okna. niespodziewane z pustką w środku.
będą zmiany, będą przesunięcia, cienie
rozproszą nas o level wzwyż.
- wymienili ślady, ślady po obcych, po ciałach, po
mrowiskach, jedynie gniazdo biedronek z tego
między roczne ćmy wtulone w ruiny fram.
i jakby łopot przejaśnił fragment nieba i zwyczajnie
wyleciał z chmury żuraw (na tle klonów)
i pochyła sklepienia zrównała się zeru.
lecz czy byś wiedział jak daleko posunęłam w nas
te obliczenia? i że to nie może być prawdziwe,
bo się nie starzeje.
Dodane przez ty_toń
dnia 12.11.2007 14:21 ˇ
6 Komentarzy ·
1022 Czytań ·
|