"Only true in love defer..."
Tylko prawda w miłości się liczy...
Nie wiem dlaczego, ale tak już jest.
Nikt w świecie mnie nie zmyli,
Że inaczej wszystko toczy się.
Nie zamierzam czasu zabierać,
Choć czasem trzeba - nie nadrobię.
Nie zamierzam na nikim presji wywierać,
Po prostu po tym świecie chodzę.
Bez namysłu - piszę.
Bez nadziei żyję.
Jednak wiem, ze to wszystko kiedyś przeminie...
Moja poezja wśród liści zaginie.
Nie odnajdzie jej nikt żaden podróżny.
Jak ją położę, tak będzie leżała.
Nikt jej nie zmieni, Ja nie będę zmieniała.
A każdy uważa, że mój tekst jest próżny.
Mimo, że niebo płacze - poezja zostanie.
Mimo, że na dnie i nikt jej nie znajdzie,
Ci co będą mieli pamiętać - zapamiętają,
Dla innych pozostanie zagadka.
Dodane przez cArmen
dnia 31.10.2007 14:09 ˇ
3 Komentarzy ·
628 Czytań ·
|