"Jak by to było,
Gdyby słońce inne było,
A kwiaty rosły do góry korzeniem,
Jak by to było żyć marzeniem?"
Jestem tylko człowiekiem - mogę pisać.
I umrę jak każdy przede mną.
Może i zostaną po mnie zapisane strony,
Ale to nie o mnie będzie ta opowieść...
W mrocznej twierdzy piszę wiersz za wierszem
Co chwilę przechodzona zimnym dreszczem.
Te spojrzenia w ciemności, ta krytyka...
Podobno moja poezja nie jest dobra - utyka.
Jednak ja piszę - bo wierzę.
Ja piszę - bo mam marzenie.
Dodane przez cArmen
dnia 15.10.2007 11:24 ˇ
3 Komentarzy ·
682 Czytań ·
|