Dużo by się chciało, mało dawało i brało i brało i ciągle będzie mało.
Za czym to wszystko każe nam gonić,
Zarabiać i trwonić, czy coś się dorobić?
Po co tak robić? Dobre pytanie,
Dla siebie, dla innych? Jak dla mnie to na nicr30;
Czas ucieka, płynie jak rzeka co na nic nie zwleka, za nic nie stanie i na nic nie poczeka.
Za żadne pieniądze nie dokupisz czasu
Więc wyjdź z tego hałasu i przejdź się do lasu. Spójrz na naturę i zobacz czy się śpieszy. Się śpieszy? Nie! A się cieszy!
A ty jesteś szczęśliwy? A powinieneś,
wszak wszystko co potrzeba masz już obok siebie.
Każdy by chciał żyć, nie tylko przeżyć,
Życiem się cieszyć wszak w ludzi trzeba wierzyć lecz każdego inną miarą mierzyć.
Pieniądze może ważne i sporo ułatwiają
Lecz czy szczęście dają?
Raczej go nie mają
Niektórzy tak szukają, choć ci co je mają mówią ze nie dają, bo też go szukają.
Dodane przez Wylew Emocji
dnia 30.05.2023 19:21 ˇ
3 Komentarzy ·
160 Czytań ·
|