Nie pytaj nikogo co jutro się zdarzy
chociażby na świecie największych wróżbiarzy
Nie pytaj ni gwiazdy ni słońca na niebie
o przyszłym twym losie do końca nikt nie wie
Nie wracaj do tego co masz już za sobą
bo wrócić te chwile do ciebie nie mogą
Bóg twój los zabezpiecza i dzierży w Swej dłoni
a chwila za chwilą wciąż goni i goni
A nie myśl co było i będzie przed tobą
lecz pomyśl co teraz i zajmij się sobą
Wypełnij najlepiej swe ziemskie zadanie
bo ile ci czasu na nie pozostanie
Dodane przez joanna 53
dnia 10.01.2021 15:32 ˇ
6 Komentarzy ·
357 Czytań ·
|