Pan nikt został przywieziony
na oddział zeszłego tygodnia
próbował w toalecie się powiesić z rana
ale zdążyli go odciąć
uskarża się że piecze go ciało
i odejmuje mu prawą nogę
nadeszła przedwczesna starość
mózg w snach tworzy spirytualny trip
pragnął przed śmiercią
oszukać ciemność i smagające
ognie piekielne
przeprowadziliśmy wywiad kliniczny
z pacjentem chorym na schizofrenię
przed przyjęciem na odział
twierdzi jak wielu innych mu podobnych
że we wcześniejszym wcieleniu
był niepiśmiennym pasterzem trzód
między śmiercią a zmartwychwstaniem
zeszedł do Szeolu
a teraz w izolatce dogorywa
po haloperidolu
parkinson pod powiekami bruzdy
piasek od wyschłych rzek od łez
spowalniany napęd psychoruchowy
dyskineza powolna
rozłożona na lata wegetacja
Dodane przez drachma
dnia 31.03.2019 03:22 ˇ
2 Komentarzy ·
482 Czytań ·
|