Nie umiem pić słodkich drinków i pamięci.
Siedem grzechów głównych
nie ma mnie o co zapytać.
Nie mogę stać i przyglądać się bezradności
krojonej na drobne pościeli ;
jestem zbyt najedzony wspomnieniami
by naprawdę ja zrozumieć.
Tylko ciało bezustannie sprawdza
czy mam jeszcze stygmaty -
bawi się ze mną w niewidome klucze.
Przez chwilę oddycham płucami prawdziwych męczennic
wielkich sypialni ;
wszak wszystkie popsute przeze mnie lalki
trzeba zapamiętać
nawet z tej dobrej strony.
Piotr Paschke
Dodane przez Piotr Paschke
dnia 30.08.2007 05:04 ˇ
8 Komentarzy ·
824 Czytań ·
|