indianie z wikingami tańczą w śniegu na pustyni
dotykowe ekrany mieszają symbole
wywoływanie duchów ze starożytnych kręgów
budzi boga wojny
czujesz się wojownikiem delikatny chłopcze
chcesz zabijać nomadów a oni są jak dym
dopadną cię bezbożnie i bezimiennie
w twoich włosach matka ukryła dotyk
ucieknie zanim kłykcie zbieleją
zostaniesz mężczyzną albo trupem
zapomnieliśmy opowieści
ślady kul na domach jako atrakcja turystyczna
to miasto zmartwychwstało
ile razy jeszcze
Dodane przez Jacom Jacam
dnia 19.02.2018 11:15 ˇ
8 Komentarzy ·
642 Czytań ·
|