stanął przed kościołem
wyciągnął chudą dłoń
długo nie wytrzymał
przegnał go stamtąd ksiądz
jeszcze wegetuje
lecz nie ma nadziei
że coś w jego życiu
może się odmienić
łaknąc kładzie się spać
głodny dotyka dnia
na przekór losowi
jeszcze przy życiu trwa
nazbyt honorowy
nie chce do przytułku
jednakże u ludzi
nie znajdzie ratunku
jest wolne miejsce przy
stole wigilijnym
nikt przy nim nie zasiadł
- zwyczaj tradycyjny
zbyt sobą zajęci
przyszłości nie widzą
innym nie pomogą
nie chcą czy się wstydzą?
Argo.
Dodane przez Argo
dnia 30.12.2017 17:37 ˇ
4 Komentarzy ·
556 Czytań ·
|