Zadałem sobie pytanie: kim jestem?
Szukam tej właściwej wśród wielu odpowiedzi:
Jestem człowiekiem bo są zwierzęta i aniołowie
Jestem mężczyzną ze względu na kobiety
Jestem też chrześcijaninem dzięki Chrystusowi
Polakiem bo są Niemcy i Rosjanie
Jestem mężem dzięki żonie
Jestem ojcem bo mam dzieci
Pracownikiem dzięki szefowi
Wierszokletą ponieważ jesteś ty
Głupcem bo są mądrzejsi
Jestem też katolikiem, synem, bratem,
nauczycielem, muzykiem, bogaczem
i ubogim.
Wniosek: bez was jestem nikim.
(a taki dumny jestem z siebie)
Dodane przez veles
dnia 22.10.2017 22:27 ˇ
10 Komentarzy ·
662 Czytań ·
|