Już tylko ty mi zostajesz,
gdy jest mi bardzo źle,
w to lato - upalne jak piekło,
to życie mija jak chce.
Bezsenność i ciągła niepewność
i pewność, że jestem na dnie,
już tylko ty mi zostajesz,
gdy jest mi bardzo źle.
Filmy już mnie nie bawią,
piosenki, tym bardziej nie,
zwątpienia, oddolne myśli,
wciąż dopadają mnie.
Rozbudzasz mą wyobraźnię,
od dawna z tobą śpię,
przy tobie czuję się raźniej,
gdy jest mi bardzo źle.
Ty jesteś moim natchnieniem,
ciebie dotykać wciąż chcę,
gdy tak - już nie jest na tak,
a nie - nie znaczy już nie.
A noce, gdy nie są jak noce
a dni są już dawno na dnie,
znowu cię biorę do ręki,
bo jest mi bardzo źle.
Ty jesteś tak wielostronna,
twa mądrość zachwyca mnie,
już tylko ty mi zostajesz,
sprawiając, że wciąż ciebie chcę.
Moja
ulubiona
książko.
Dodane przez Wezuwiusz
dnia 05.10.2017 22:06 ˇ
5 Komentarzy ·
656 Czytań ·
|