Są znaczenia słów
których nie da się przetłumaczyć
słowem
obrazem
muzyką
Jadę do domu dziewczyno
tam zrobimy
te wszystkie rzeczy
po których będziemy szczęśliwi
lecz stoisz za węgłem
Cafe Hemingway w Singen
i przeliczasz wartość trichotiodystroficznych włosów
zapewnień imienia miłosierdzia
dla najbliższych zespolonych
z betonową balustradą
a ja przy stoliku obitym skajem
posiniaczonymi kolanami
zamawiam Veltins
knajpa jest pusta
poza transmisją odlotu głównego szeryfa z Hamburga
podnoszącego rękę z bałwochwalczym pozdrowieniem
dla skapcaniałych miłośników globalizacji
nie dzieje się nic szczególnego
kurz i rysy
w szkle witryny
wymalowanej oczekiwanym wizerunkiem
to spotkanie dojdzie do skutku
autostrada nr 81 zawęża się
za prawym ciągłym pasem
są tunele dla ślimaków
i widoki dla których
zdejmuję okulary przeciwsłoneczne i wyłączam odtwarzacz
solówka Alvina Lee
w 2013 się kończy
a nie w 2017
Singen, 8 lipca 2017
Dodane przez Ooo
dnia 09.07.2017 00:55 ˇ
12 Komentarzy ·
833 Czytań ·
|