zanim wrzucisz nieostrożnie coś osobistego
do automatycznej pralki
bacz pilnie na kolory poczciwej bawełny
tutaj gdzie kiedyś stał szałas
teraz rozpleniły się żabie oczka
i wszędobylskie niezapominajki
a rozwieszone na sznurku lato okapywało
z deszczu i z bujnej fantazji skrojonej
do połowy ud lub do kolan zależnie od trendów
no i ten wiek dojrzały z plusem - biały
wpisany w błękit Pana aż po wierzchołki głów
na pochylonych karkach
Dodane przez stawil
dnia 29.06.2017 23:01 ˇ
6 Komentarzy ·
680 Czytań ·
|