z gałązką jabłoni i kołem losu w dłoniach
w koronie zwieńczonej zgonionym jeleniem
i przybocznym gryfem u stóp na etacie bodygarda
z biczem zwisającym u pasa wzdłuż
demarkacyjnej linii ciała kształtnych ud
przysłoniętych lasem swobodnie opadających
fałd tuniki w klasycznym rafaelowskim
kontrapunkcie pomiędzy dwiema
walczącymi ze sobą skrajnościami - lewej i prawej
oto insygnia władzy córki Nocy (Nyks)
i status quo ante na niebie
- wystarczy na seks?
spytała - balansując na cienkiej linie
po wydłużonej orbicie wokół postarzałego słońca
raz na dwadzieścia sześć milionów lat
z gotowym wyrokiem
Dodane przez stawil
dnia 26.05.2017 04:13 ˇ
4 Komentarzy ·
595 Czytań ·
|