przeczytane w Scientific Journal:
nasze "tu i teraz" w rzeczywistości
jest opóźnione do faktycznego o jakieś
pół sekundy
- taka zwykła przypadłość umysłu
a to przecież nie mało zważywszy
jak krótkie może być życie na centralnej ulicy
wielkiej aglomeracji w tłumie hetero
tęczowych sekstyliów na wysokich obcasach
wspomagających się tu i ówdzie tym
i owym gównem
skoro tylko dasz się zaprosić do gry
- chcesz schudnąć w trzy dni
proponujemy ci oswajanie otyłości
ty też zasługujesz na miłość
szybką miłość
prawem powszechnego ciążenia z siłą wprost
proporcjonalną do iloczynu mas płci obojga
i odwrotnie proporcjonalną do kwadratu
odległości pomiędzy owymi
jednak w skali kosmosu jest to bez większego
znaczenia wręcz na granicy błędu statystycznego
i żadna dziwka nic tu kurwa nie wskóra
nawet singapurskim pocałunkiem
Isaac Newton "Philosophiae naturalis principia mathematica"
Dodane przez stawil
dnia 21.04.2017 00:02 ˇ
5 Komentarzy ·
598 Czytań ·
|