W długiej wieży mieszka Jerzy.
Z Jerzym w wieży mieszka Zwierzę.
Zwierzę z Jerzym w wieży leży.
Zwierzę w wieży się przechadza
i Jerzemu ciut zawadza...
Raz na łożu rozłożystym,
raz na stole obrusistym
i na schodach w niebo krętych,
na kolanach obrośniętych...
Wszędzie Zwierzę to natrętne!
Ani chwili na wytchnienie,
ni momentu na spełnienie.
Biedny Jerzy, biedny Jerzy, co zamknięty w długiej wieży.
Teraz rodzi się pytanie: czyżby Jerzy w długiej wieży żyłby lepiej bez swej Zwierzy...?
Dodane przez Norvox
dnia 14.04.2017 16:07 ˇ
8 Komentarzy ·
857 Czytań ·
|