mgła
liczę domy na nowym świecie
za nimi kilka świerków
przy linii kolejowej
nic nie ubyło
ładne skromne niemieckie
myślenie architekturą
wtręt z czasów Gierka kostka
mgła ta anomalia z jeziora i z rzeki i z bagna
zaczarowanych oceanów na dnie gniazda
czytam wiersze Miłosza piszę i przeglądam nieszufladę i ...
dlaczego do cholery tak ...
durny jesteś kmiotek sobie myślę
czytam teraz wiersze czytam teraz wiersze
lubię zabawę zgłoskami dźwięk pozwala zaistnieć
w ciszy sprawdzić sonarem gdzie są moje ściany
Krzyżanowskiego rozstępują się
i powstaje ogrom
niepoznany erozja mięso ściśnie
zawikła kondensat obryzga
znaczenia a wszystko jest poza
Dodane przez lity
dnia 12.04.2017 01:04 ˇ
8 Komentarzy ·
665 Czytań ·
|