Polska 2007
w Polsce - ''jaja''
radio zmienia falę
winien jest Dzień Kobiet
żona Prezydenta - wcale
wczorajsi ulubieńcy są wrogami
czystka dosięga czyszczących
manifestacje nauczycieli
Lepper znów straszy ''swoich''
nuncjusz przyjedzie z Hiszpanii
Rokita odchodzi z PO
tematy wciąż nowe wzrastają
Gronkiewicz-Waltz jest wciąż
lustracja zgubiona w chaosie
klerycy buntują się
odchodzi ktoś - jest inny
wyrzutnie na rakiet sto
mam temat na swoje wiersze
na dziś, na jutro, na zaś
dopóki brudy się pierze
a budowania brak
wiec piszę - patrząc ze strachem
dokąd ma Polska mknie
tylko, że w niej mnie już nie ma
a innych ... też coraz mniej!
Dodane przez Ryszard Urbaniak
dnia 15.08.2007 05:39 ˇ
11 Komentarzy ·
936 Czytań ·
|