Kto ufa zyskuje podwójnie. Kto kocha ryzykuje.
Rachunek prosty. Domki na piasku kosztują więcej,
skrupulatnie odliczony czas nie równoważy rozterki.
Łatwiej powiedzieć kocham niż uwierzyć. Łatwiej
pamiętać niż zapomnieć. Łatwiej odejść niż zostać.
Powiedzieć niż milczeć też było łatwiej.
Nie warto mówić kocham o minutę wcześniej,
ślepo wierzyć światu, nie dostrzegać siebie.
Gonić czas co bezczelnie przez palce ucieka.
Trudno było uwierzyć w łaskę losu,
proste słowa i gesty, napisane wiersze
bezsenną nocą, gdy brak.
Dodane przez aschenn
dnia 14.08.2007 20:30 ˇ
10 Komentarzy ·
759 Czytań ·
|