jeleń na rykowisku przyzywa łanię
zanim jednak oślepi go blask jej lustra w półmroku
musi jeszcze poddać się próbie odwagi:
przeskoczyć autostradę strachu
na ścieżce milczących mrówek
aż po niemy pogrążony w hibernatycznym śnie kosmos
z wyżyny - European Extremely Large Telescope
na pustyni Atakama
schodzę po pracy na ziemię
i po poobiedniej drzemce idę do knajpy
szukać sobie żony
czy ktoś jeszcze pamięta tę kompozycję "Eating out"
Dodane przez stawil
dnia 27.01.2017 01:06 ˇ
4 Komentarzy ·
611 Czytań ·
|