Spóźnionego wędrowca - nie oczekuj
Za zdrowie moje - nie pij
Nasze cienie w kątach starej szkoły
echa rozmów i szepty - pozostały
Nie podźwignę cię i nie ocalę
W orężu przy tobie - nie stanę
Gwiazdką zaświecę w okno twego domu
którą - nie ważne, nie sprostam już temu
Porad doświadczonych - nie słuchaj
rozsądek to branie życia na raty
przychodzi nie w porę - opłakuje straty
Niech w twoim domu
rozsądek czyści ubrania, a rozwaga
dyktuje miejsce do spania
O poranku podobnym do innych
pełnym jaśminu i gawronich krzyków
może, gdy zgubisz drogę we mgle
moje ciche westchnienie - wesprze cię
Ale, że powrót słabeuszy wymaga
                                 heroicznej postawy
wrócę kroplą rosy z serca agawy
Dodane przez Iwona Kmiecik
dnia 10.12.2016 15:30 ˇ
5 Komentarzy ·
629 Czytań ·
|