panie któremu przyśnił się świat
który wszedłeś w sen jak dziecko
po malin garść i dla motyla
panie rozkołysanych pól
chmur różowych od słońca
wyrosłeś w opowieściach
na człowieka
ogrodniku
który nie przeczytałeś ani jednej książki
o przyrodzie
powiedz
że istnieje jeszcze inna ziemia
i że nie trzeba na niej umierać
wierzę w twoją słabość
do słabych w przerzuconego przez parkan
wróbla z uleczonymi skrzydłami
i w podobieństwo nasze
gdy przegrywamy wojny o siebie
Dodane przez sykomora
dnia 16.11.2016 23:06 ˇ
13 Komentarzy ·
904 Czytań ·
|