W Afryce skonał
Kolejny człowiek
Stając się jeszcze jednym
Zerem
Na końcu liczby
Ofiar głodu
Berliński dworzec:
Dzieci ustawione
Jak towar na półkach
W hipermarkecie
Sprzedają swoje
Wciąż na nowo
Niewinne ciała
W Iraku mocarze
Porównali wartość
Ludzkiego życia
Z ropą naftową-
Wyszło im żałośnie
Niewiele warte
Po drugiej stronie tęczy
Anglicy płaczą
Że są zbyt szczęśliwi-
W przydomowych ogródkach
Kwitnie im złoto
Zamknięty w swojej głowie
Samolubnie rozpaczam
Bo stłukło mi się niebo
A ja nie umiem go posklejać
Dodane przez Kajot
dnia 11.08.2007 12:33 ˇ
6 Komentarzy ·
681 Czytań ·
|