Wracam tuż nad ranem zanim opadnie mgła
Z pokaźnym wiankiem czysto ludzkich spraw
Pod łóżkiem czai się zamęt, przeciąg mu do tanga gra
Umysł szyty na miarę tego świata jest wart
...
Noc zbyt młoda by pamiętać, chociaż wcale nie śpi
Tą historię jako pierwsza zna tylko z opowieści
Jak księżyc na wzór piękna kolor przybrał niebieski
I swą radość w pełni szczęścia pobliskim gwiazdom chciał obwieścić
Lecz w końcu zapytał nierozsądnie, co się mu nie zdarza
Jaka szansa jest by w zgodzie żyła nadzieja i zdrada?
Nie czekając na odpowiedź - ta paść nie zamierzała
Odstąpił wzrokiem, pochylił głowę i sam padł na zawał
...
Zanim mgła opadnie z dymem trawiąc las
W oczach lśni atrament, w ustach gorzki smak
Spojrzenie niegdyś tęskne śmiało przegnał czas
A ja zaciskam pętlę, co wkrótce oznajmi wiatr
Dodane przez Sir Sexy
dnia 04.11.2016 03:25 ˇ
9 Komentarzy ·
692 Czytań ·
|