czarna burza
żelazne twarze stoją wokół
żelazne piersi na gór stokach
poustawiane w orlim oku
- w rozbłyskach burzy pooświetlane
i w deszczu strugach poukrywane
- po umywane w strugach obłoków
widzę czas czarny i czarne otchłanie
spadają z nieba i piekło grzmotów
gdy w strasznej twarzy kulisty piorun
potwór ogromny z masy wodoru
urósł jak ogrom
nie mnie ocenić to dzieło Pańskie
będące tylko światu przestrogą
przyszedłem piekło zamknąć pogańskie
żelazną drogą
Agamemnon
Dodane przez Agamemnon
dnia 20.10.2016 02:33 ˇ
5 Komentarzy ·
566 Czytań ·
|