zapamiętać
tamten lipcowy wieczór
żebyśmy byli wszyscy razem na obrazie
zapamiętać
świętą rodzinę nad łóżkiem
żeby się budzić we dwoje
i kilka rozmów przechodzących
w świt z ludźmi których nie dopadła senność
na mlecznej drodze
zapach matki Noce i dnie duże słowa
wypowiadane tak szybko tak cicho
że trzeba było je powtarzać przez całe życie
aby się ułożyły ze sobą
niczego więcej na tę wieczność
upominającą się jak morze o kawałek ziemi
Dodane przez sykomora
dnia 11.10.2016 07:08 ˇ
11 Komentarzy ·
975 Czytań ·
|