oto trzecia część ziemi
wraz z trzecią częścią drzew i traw
oraz trzecią częścią wszelkiego stworzenia
tuż przed tym co ostateczne
i zaraz po tym co niezauważone i niejednoznaczne
przemija obok jak "krew z krwi i kość z kości" w dniach ostatnich
a moje piekło rozgrywa ze mną zwycięską partię szachów
jak zawsze zresztą kiedy przychodzi czas
zamienić się stronami z lustrem
i bezceremonialnie okracza mi biodra kształtnymi udami
swoich kapłanek zbrojnych w sieć
transparentnych do imentu kabaretek
udanych połowów życzę wywołany ze snu do tablicy
w jakiejś pieprzonej dziurze
z dobrze mi znaną miną pierwszoklasisty
i co ja tutaj robię psze Pana?
przecież ja już dawno jestem po maturze
Dodane przez stawil
dnia 23.09.2016 03:12 ˇ
9 Komentarzy ·
753 Czytań ·
|