fix-kiks
nowy wydatek
opona w rowerze 32 zł bo przetarła się w drodze i
przebiłem dętkę jadąc po różę i czarny bez z Ewą
zmieniłem dętkę oponę obwiązałem sznurówką
na przetarciu i pojechaliśmy dalej
bzu i róży narwałem pod Kraśnikiem
kupiłem nową oponę i jutro w drogę
po następną porcję tych pyszności
teraz obieram bez bo róża już w słoiku
zalana i zaszczepiona drożdżami
płynie czas i wino
w 1983 roku zostawiłem wszystko i wyjechałem-po raz enty
szukać gdzie mnie jeszcze nie było i w Łobezie budowałem
dom i fiut.... wyjechałem do Węgorzyna bez grosza bez
znajomości bez własnych butów bo miałem tylko przemysłowe
z budowy i tu zacząłem rzeźbić malować bo po to wyjechałem
stąd i stamtąd do nikąd i po nic a czas a miejsce-siwy już
jestem doświadczony po przejściach z przeszłością to
i mam z czego czerpać aż strach
Dodane przez lity
dnia 17.09.2016 21:38 ˇ
7 Komentarzy ·
478 Czytań ·
|