(vivace funebre rubato)
Wyskocz dude
ze znaczonych blaszek
poczuj jak martwi żywych
zakopują w piasek
Na cóż erudycja
achy i ochy
kiedy ci powiedzą
jesteś z wiochy
po co fakultety
szerokie rozeznanie
bowiem cię ochrzczą
baranem
czy Bóg ci to wybaczy
gdy popadasz w lament
miałeś inne imię
choć to zakazane
na co te pytania
ciulne rymowanki
podskocz wyżej tyłka
bez skakanki
Czym się tak heftujesz
gadasz wciąż bez przerwy
weź zamilcz wreszcie
bo działasz mi na nerwy
szukaj burz i buduj
jak wolisz kładź się w trumnę
i tak już na mnie nie patrz
bo zwyczajnie umrę
München, sierpień 2016
Dodane przez Ooo
dnia 27.08.2016 09:23 ˇ
18 Komentarzy ·
927 Czytań ·
|