nic dwa razy się nie zdarza
i nie zdarzy /fałsz/
wesołe miasteczko zbudowane
na ludzkiej niedoli
przez dwoje ludzieńków
z wypaczeniem na czole/getto/
bez serc bez duszy
tylko pościel zmięta
okaleczone matki dorośli i dzieci
a oni radośni, choć starzy
wciąż młodzi,
ich plugawe słowa,niesie wisła
z gór do samego morza...
----------------------------------------------
a ja
patrzę i milczę
straciłam siebie tracąc dziecko
a przecież
nic dwa razy się nie zdarza
/fałsz/
Dodane przez tośka
dnia 24.04.2016 02:15 ˇ
6 Komentarzy ·
712 Czytań ·
|