Przeżyłem większą część swego życia ze świadomością przemijania
   jak miliony innych ludzi
Każdą komórką swego ciała czuje ból słów-bezpowrotnie i i nieodwracalnie
   jak miliony wrażliwych ludzi
Próbuję znaleźć swój kawałek ziemi choć wszędzie czuję się jakby nie na miejscu
   to jak największy paradoks ludzkości
Kocham, jestem kochany i próbuję znów pokochać choć już się odkochałem
   jak miliony zagubionych ludzi
Myślę więc to określa mój status i rozgrzesza z wielu życiowych wyborów
   jak miliony... morderców
Szukam, choć coraz mniej żarliwie, wiedząc że ta droga nie ma końca ani sensu
   jak miliony filozofów przede mną
Uciekam, choć nie wiem przed kim - jestem i będę zawsze przy mnie
   jak miliony mi podobnych
Chcę wierzyć że nie jestem sam i że ON o mnie wie i pamięta moje imię
   jak miliony innych synów
Krzyczę i łkam wewnątrz siebie chcąc być kimś a nie czymś w koszmarze krótkiej chwili
dumnie zwanej życiem
...mam nadzieję że choć tu jestem sam.
ON- "jak miliony innych ludzi"
Dodane przez zibi
dnia 12.12.2015 18:25 ˇ
6 Komentarzy ·
639 Czytań ·
|