w liczbie tysiąca wielka uczta
bożków miedzianych
i srebrnych
dużo
nagle palce ręki ludzkiej
za świecznikiem
na wapnie
pisały
kolana uderzyły jedno o drugie
twarz się zmieniła
przerażone
myśli
mene, mene, tekel, ufarsin
już kres wyznaczony
za mała waga
Ciebie
już nie ma
* mene, mene, tekel, ufarsin -
słowa zinterpretowane przez proroka Daniela na bałwochwalczej uczcie króla Baltazara - policzono, zważono i rozdzielono twoje królestwo i zostanie dane w niewolę Medom i Persom
Dodane przez benlach
dnia 07.12.2015 15:05 ˇ
20 Komentarzy ·
838 Czytań ·
|