zawsze na miejscu, tam gdzie być powinnaś
choć ostatnio zbyt głęboko ukryta
jesteś?
Dobrze.
już się bałem, że wyszłaś
póki co stoisz,
tym nudnym płaszczem codzienności nakryta
on tam był. wiem, wisiał niepotrzebny
taki szorstki, bezużyteczny
tak strasznie szybko nabrał dla Ciebie barw
tak okropnie prędko zaczął być Ci niezbędny
tak wiem.
tak lepiej, jeśli chcesz proszę
...
to tylko na chwilę.
podniecę Ogień
zamknę okna dobre duchy zaproszę
o! woda! słyszysz?!
herbaty?
jak kiedyś przyniosę.
nie chcesz.
wolisz wino?
nie zamykać?!
dobrze
jeśli chcesz to leć Ptaszyno
Dodane przez kkb
dnia 29.11.2015 08:16 ˇ
6 Komentarzy ·
542 Czytań ·
|