Paź Żeglarz
Kiedy się już przepoczwarzysz
i przenicujesz na właściwą stronę
usłyszysz swoje imię
w akompaniamencie oręża
rozpisanego na wszystkie instrumenty
na psim polu
popłyniesz jak żeglarz
zgarniając pod skrzydła przestrzeń
a kiedy ci braknie powietrza pod kilem
i opadniesz na dno
w pofalowanych piaskach
martwego morza
wtedy zaczną cię :
mierzyć
ważyć
opisywać
i wrzucą do encyklopedii
i pokochają
miłością ostrą jak szpilka
na samym końcu
Dodane przez stawil
dnia 23.10.2015 08:44 ˇ
8 Komentarzy ·
472 Czytań ·
|